COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Cuidem el nostre sistema locomotor

Riscos i consells fisioterapèutics en l’activitat escolar.

No és pas cap secret, sinó una clara evidència, que la forta irrupció de les noves tecnologies (informàtiques, audiovisuals, digitals…) en la nostra societat han transformat les nostres vides. Tant és així, que els nostres hàbits, costums i gustos s’han vist profundament alterats.
Pensem només per un moment en la quantitat de temps que passem, sigui per necessitat o per plaer, davant de qualsevol classe de pantalla (televisors, ordinadors, tauletes, mòbils…).
Sense entrar a valorar les conseqüències psíquiques, les postures corporals que prenem davant d’aquest tipus d’activitats, el sedentarisme que comporten i la repercussió que tenen en l’àmbit escolar, han estat l’objecte de debat de la xerrada – conte que ens van oferir des del Col·legi de fisioterapeutes de Lleida, i que va estar dinamitzada per l’especialista en fisioteràpia pediàtrica, Sra. Idoya Pinilla Riera (@petjadesdinfant_fisioterapia).
L’objectiu inicial era donar una sèrie de consells a tenir en compte a l’hora d’evitar males pràctiques, inclòs el transport de pesos, com ara motxilles. El propòsit final és reeducar el nostre cos per tal de protegir el nostre aparell locomotor i advocar per l’exercici físic i el moviment.
De vegades és difícil de trobar la justa mesura en l’ús que fem de les coses, però cal fer un esforç per tal de mantenir un equilibri físic i mental que ens aporti una adequada salut emocional (salut física + salut mental = estabilitat emocional).
Som lliures per naturalesa i trencar les cadenes d’addiccions i dependències que empresonen la nostra espontaneïtat i la nostra personalitat és una necessitat vital.

PER LLEGIR MÉS...