LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Ens formem sobre l’alimentació dels més petits

Què hem de tenir en compte com a futurs educadors i educadores?

Com a complement a les classes d’autonomia i salut, anem tenint diferents visites que ens ampliem els aspectes que treballem a les classes, des de l’experiència i pràctica directa d’alguns especialistes.

En aquesta ocasió, com estem parlant sobre l’alimentació, hem tinguts dues visites molt interessants. Primer ens van visitar la Núria Camats i la Loli Felipe, nutricionista i delegada de l’Associació de Celíacs de Catalunya a Lleida, que ens van explicar què és la celiaquia, quins simptomes ens poden alertar d’aquesta intolerància alimentària, quins aliments es poden menjar… i el més important, ens van donar orientacions per tal que en la nostra tasca com educadores i educadors tinguem en compte com poden participar els infants celiacs en les activitats relacionades amb aliments (celebracions, tallers, aniversaris, esmorzars…) de manera que tothom se senti inclòs. Segur que no passa res si un dia tots mengem una magdalena sense gluten com l’infant celíac.

Posteriorment ens ha visitat la Gina Neach, nutricionista, que ens ha explicat la importància dels diferents nutrients, ens ha obert els ulls a alguns aliments gens recomanables pels infants (ni per nosaltres) i ens ha donat orientacions per elaborar el menú dels infants més petits. Ella ens ha insistit en que tant per a les famílies com pels infants serem educadors també en l’àmbit de l’alimentació. Una recomanació molt encertada, és que la majoria d’aliments no són ni bons ni dolents, tot depén de la freqüència i de la quantitat que es prenguin. Una dieta equilibrada és una dieta variada i amb aliments de tots els grups de nutrients.

Volem agrair les seves aportacions en la nostra formació.

PER LLEGIR MÉS...